• In English
 

Ajanvaraus
010 229 5500

 

Blogi

 

11.09.2015

Yritystoiminnan äkilliseen päättymiseen tai odottamattomiin muutoksiin varautuminen

E = Ennakoi

Pienen ja keskisuuren yrityksen toiminta on usein vahvasti riippuvainen sen avainhenkilöiden merkittävästä työpanoksesta.

Yrityksen jatkuvuuden turvaamiseksi on tarpeen miettiä, mitä  yritykselle tapahtuu, jos avainhenkilöt tai -henkilö kuolee, sairastuu taikka joutuu esimerkiksi matkoillaan tilanteeseen, ettei pääse sovitusti takaisin.  Kuka maksaa laskut, kuka laskuttaa, kuka myy, kuka huolehtii kirjanpidosta, kuka vastaa yrityksen sopimusten noudattamisesta, kuka työsopimuksista ja palkkahallinnosta vain joitakin asioita mainitakseni.

T = Toimi

Laadi VALTAKIRJAt luottohenkilölle matkojesi ajaksi.  Kerran laadittu valtakirjapohja toimii vuosia ja se on käyttökelpoinen myös silloin, kun joudut jäämään sairaslomalle.

Tarpeen ja tilanteen mukaan laadi TESTAMENTTI ja EDUNVALVONTAVALTUUTUS jamuut tarvittavat asiakirjat.

Yhtiömuotoisessa yrityksessä OSAKASSOPIMUS on korvaamaton apu muuotstilanteissa paitsi muille osakkaille, myös sille, joka sinun asiaasi hoitaa.  Osakassopimuksella on tietenkin myös muita tehtäviä erityisesti perheyrityksissä ja asiantuntijayrityksissä. 

U = Uudistu

Yritystoiminta -kuten elämä aina- perustuu siihen tosiasiaan, että vain muutos on pysyvää.  Kuten yrityksen talous ja liiketoimintasuunnitelma, myös varautuminen muutoksiin vaatii jatkuvaa seurantaa.  Kun laatimasi asiakirjat eivät enää vastaa tilannettsi, ne tulee päivittää ajan mukaiseksi.


Yritystoiminnan äkilliseen päättymiseen tai odottamattomiin muutoksiin varautuminen